Sobota to przeważnie porządki domu więc czasu mniej na gotowanie obiadu. Ten przepis jest prosty i nie jest pracochłonny. Polecam !!!
Co potrzebujemy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 200 gram mrożonej mieszanki wiosennej
- 1 papryka czerwona
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- kilka plastrów sera żółtego
- łyżeczka przyprawy garam masala
- łyżeczka vegety
- oliwa
Mięso oczyszczamy i kroimy paski. Posypujemy przyprawami i smażymy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i mieszankę warzyw wiosennych. Wszystko dusimy. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozwijamy, na połowie układamy kilka plasterków sera żółtego, a na wierzch mięso z warzywami. Składamy na pół i zlepiamy dokładnie rogi. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20-25 minut.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz