25.02.2018

Surówka z kapustą pekińską i winogronem



Sałatka powstała z tego co było w domu, a tak się trafiło,że napatoczyły się winogrona, pomyślałam czemu, nie? Słodycz winogrona i kukurydzy super zharmonizowały się z resztą składników. Do surówki tej jednak potrzeba dodać dużo pieprzu, żeby zrównoważyć smaki. Polecam bo naprawdę jest pyszna !

Co potrzebujemy:
  • mała kapusta pekińska
  • puszka kukurydzy
  • pół papryki czerwonej
  • mała cebula czerwona
  • pęczek koperku
  • mała kiść różowego winogrona
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka śmietany
Kapustę kroimy drobno. Dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojone w ćwiartki winogrono. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a koperek siekamy drobno. Wszystko razem mieszamy i dodajemy majonez, śmietanę, sól i pieprz. 
 Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz