Sałatka powstała z tego co było w domu, a tak się trafiło,że napatoczyły się winogrona, pomyślałam czemu, nie? Słodycz winogrona i kukurydzy super zharmonizowały się z resztą składników. Do surówki tej jednak potrzeba dodać dużo pieprzu, żeby zrównoważyć smaki. Polecam bo naprawdę jest pyszna !
Co potrzebujemy:
- mała kapusta pekińska
- puszka kukurydzy
- pół papryki czerwonej
- mała cebula czerwona
- pęczek koperku
- mała kiść różowego winogrona
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- łyżka śmietany
Kapustę kroimy drobno. Dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojone w ćwiartki winogrono. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a koperek siekamy drobno. Wszystko razem mieszamy i dodajemy majonez, śmietanę, sól i pieprz.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz