02.11.2013

Wytrawne muffiny z cukinią i owczym serem


  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1/2 grubo mielonego pieprzu czarnego
  • 1 szklanka startego sera parmezan lub pecorino
  • 2 duże jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 szklanka drobno startej cukinii
  • 1 pęczek świeżego szczypiorku drobno pokrojonego
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprzem i dodajemy ser. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i dodajemy mix mąki z resztą składników. Po dodaniu cukinii i szczypiorku dolewamy ewentualnie mleka, a powstała masa powinna być grudkowata. Masę przekładamy do foremek na babeczki. pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Mają one być złociste.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz