- 2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczka soli
- 1/2 grubo mielonego pieprzu czarnego
- 1 szklanka startego sera parmezan lub pecorino
- 2 duże jajka
- 3/4 szklanki mleka
- 1 szklanka drobno startej cukinii
- 1 pęczek świeżego szczypiorku drobno pokrojonego
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprzem i dodajemy ser. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i dodajemy mix mąki z resztą składników. Po dodaniu cukinii i szczypiorku dolewamy ewentualnie mleka, a powstała masa powinna być grudkowata. Masę przekładamy do foremek na babeczki. pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Mają one być złociste.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz