13.11.2013

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-prowansalskim

 Bardzo szybka i prosta improwizacja z piersią z kurczaka. Bo ileż można jeść kotleciki z filetów drobiowych lub devolaye ;)
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 mała śmietana
  • 1 łyżka mieszanki ziół prowansalskich
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżki oliwy
Filet  z kurczaka  myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W miarę potrzeby podlewamy wodą. Gdy mięso jest gotowe  dodajemy rozrobioną śmietanę z odrobiną wody. Zagotowujemy. Serwujemy z ryżem i ulubioną sałatką.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie kremowe sosy, mmm ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń