Bardzo szybka i prosta improwizacja z piersią z kurczaka. Bo ileż można jeść kotleciki z filetów drobiowych lub devolaye ;)
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 1 mała śmietana
- 1 łyżka mieszanki ziół prowansalskich
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki oliwy
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W miarę potrzeby podlewamy wodą. Gdy mięso jest gotowe dodajemy rozrobioną śmietanę z odrobiną wody. Zagotowujemy. Serwujemy z ryżem i ulubioną sałatką.
Smacznego!
Uwielbiam takie kremowe sosy, mmm ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń