Nareszcie to zrobiłam. Nosiłam się z tym zamiarem od dawna. Niespecjalnie przemawiało do mnie połączenie ciasta francuskiego i parówki, ale po spróbowaniu wiem, że zrobię to jeszcze nie jeden raz, nie dwa, ale tysiąc ;) Polecam wypróbować :)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 parówek
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki sosu tabasco
- 60 gram sera żółtego
- 60 gram ostrego sera gouda
Ciasto francuskie dzielimy na 6 równych części. Każdą z nich smarujemy przecierem pomidorowym wymieszanym z tabasco i posypujemy serami. Na tym układamy parówki i zawijamy w rulony. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni do zarumienienia się ciasta.
Smacznego!!
Lubie mięso w cieście, ale bardziej kiełbaski i parówki. trochę wiecej roboty, ale warto
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję, bardzo smacznie wygląda !
OdpowiedzUsuń