18.03.2013

Parówki w cieście francuskim z sosem tabasco i dwoma serami



Nareszcie to zrobiłam. Nosiłam się z tym zamiarem od dawna. Niespecjalnie przemawiało do mnie połączenie ciasta francuskiego i parówki, ale po spróbowaniu wiem, że zrobię to jeszcze nie jeden raz, nie dwa, ale tysiąc ;) Polecam wypróbować :)
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 parówek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki sosu tabasco
  • 60 gram sera żółtego
  • 60 gram ostrego sera gouda
Ciasto francuskie dzielimy na 6 równych części. Każdą z nich smarujemy przecierem pomidorowym wymieszanym z tabasco i posypujemy serami. Na tym układamy parówki i zawijamy w rulony. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni do zarumienienia się ciasta. 

Smacznego!!

2 komentarze:

  1. Lubie mięso w cieście, ale bardziej kiełbaski i parówki. trochę wiecej roboty, ale warto

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno wypróbuję, bardzo smacznie wygląda !

    OdpowiedzUsuń