Danie znane chyba każdemu, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam zawinięte w placki tortilli i polane kwaśną śmietaną lub guacamole z tego przepisu.
Składniki:
- 600 g mielonego mięsa wieprzowo- wołowego
- 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
- 1 cebula drobno posiekana
- 3 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 puszka kukurydzy odsączonej z zalewy
- 1 puszka czerwonej fasoli odsączonej z zalewy
- 1 papryka czerwona pokrojona w kosteczkę
- 1 duża marchewka starta na tarce
- 1 łyżeczka chilli w proszku
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól
- oliwa
- kilka gotowych placków tortilli
Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy cebulę, czosnek i marchewkę. Dodajemy mięso i smażymy ok 15 minut, aż mięso będzie usmażone, doprawiamy do smaku solą. Wrzucamy pomidory, paprykę, wszystkie przyprawy i gotujemy tak długo, aż wyparuje woda a całość będzie bardzo gęsta. Pod koniec dodajemy kukurydzę, fasolę i dokładnie mieszamy. Na środek każdego placka wykładamy farsz i zawijamy tortille.
Smacznego:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz