22.03.2013

Krem jarzynowy z grzankami i żółtym serem





I znowu sprzątałam lodówkę i zamrażarkę ;) Powstała bardzo smakowita zupa i decydowanie lepiej smakowała niż wyglądała ;)
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki wiosennej
  • kawałek pora
  • 1 opakowanie grzanek z ziołami
  • 100 gram ostrego sera żółtego
  • 2 litry wody (w razie potrzeby więcej)
  • 1 udko z kurczaka
  • 2 drobiowe kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
Udko z kurczaka myjemy, wrzucamy do wody i gotujemy. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy i dodajemy do gotującego się udka. Por kroimy w cienkie paski i dodajemy razem z mrożonymi warzywami i kostkami rosołowymi. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Po 45 minutach lub godzinie wyciągamy udko,a  zupę miksujemy. Podajemy z grzankami posypanymi startym serem żółtym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz