Bardzo szybkie w przygotowaniu ślimaczki, które pomogą nam przyjąć niespodziewanych gości lub zaspokoić ochotę na coś pysznego i słodkiego. Oczywiście ciasto można zrobić samemu, ale czasem odrobina lenistwa nam nie zaszkodzi :)
- 2 opakowania gotowego ciasta kruchego
- 1 duża puszka gotowej masy makowej
- 200 gram czekolady mlecznej
- 1 łyżka masła
Ciasta kruche rozwijamy i smarujemy gotową masą makową. Zawijamy w ruloniki i pieczemy w temperaturze 190 stopni około 30-40 minut, aż ciasto się zarumieni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z masłem i polewamy nią lekko przestudzone roladki. Kroimy w paski i podajemy.
Smacznego!
Mmm, makowiec. :)
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi smaka ;)
OdpowiedzUsuńIdealnie wygląda i bardzo apetycznie !!! Z chęcią wpadnę na kawkę i to przepyszne ciasto z makiem, uwielbiam !!! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bułeczki z makiem :) A te Twoje ślimaczki kuszą niesamowicie :)
OdpowiedzUsuń