Pyszny, kremowy i bardzo słodki deser bez pieczenia:) Serdecznie polecam.
Składniki:
- 225 g herbatników
- 100 g masła w temperaturze pokojowej
- 3 banany
- 1 puszka gotowej masa krówkowej
- 500 ml śmietany kremówki 30- 36%
- fix do śmietany
- ok 2 płaskie łyżki cukru pudru
- gorzka czekolada do posypania
Herbatnik dokładnie rozdrabniamy i łączymy z miękkim masłem. Jeśli masa będzie zbyt sucha możemy dodać więcej masła. Ciastka przekładamy do tortownicy lub do naczynia na tartę o średnicy ok 24 cm i dociskamy do dna i do boków na wysokość ok 2 cm. Banany kroimy w plasterki. Masę krówkową wykładamy na herbatniki i układamy plasterki bananów. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy fix i cukier puder. Bitą śmietanę wykładamy na banany i wyrównujemy wierzch. Posypujemy startą czekoladą i schładzamy w lodówce kilka godzin.
pysznie pysznie pysznie!
OdpowiedzUsuńjeju... a ja miałam zacząć dietę! nie mogę, jak takie cuda widzę!
OdpowiedzUsuńpomysłowe:) fajne gdy nie ma ochoty się nic piec:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam to PIE BANANA;)
OdpowiedzUsuńPyszne składniki i pyszny deser! Śmietana, krówka, banany - pycha!
OdpowiedzUsuńz chęcią bym zjadła kawałeczek ;d
OdpowiedzUsuńBanoffee to moje ulubione ciasto ale Twoje nieco inne. Pulchne. Lepsze!!!!
OdpowiedzUsuńsuper zrobilam dzisiaj ale na spodzie biszkoptowym do tartych,
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuń