22.02.2013

Bardzo szybkie ślimaczki makowe dla zabieganych

Bardzo szybkie w przygotowaniu ślimaczki, które pomogą nam przyjąć niespodziewanych gości lub zaspokoić ochotę na coś pysznego i słodkiego. Oczywiście ciasto można zrobić samemu, ale czasem odrobina lenistwa nam nie zaszkodzi :)
  • 2 opakowania gotowego ciasta kruchego
  • 1 duża puszka gotowej masy makowej
  • 200 gram czekolady mlecznej
  • 1 łyżka masła
Ciasta kruche rozwijamy i smarujemy gotową masą makową. Zawijamy w ruloniki i pieczemy w temperaturze 190 stopni około 30-40 minut, aż ciasto się zarumieni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z masłem i polewamy nią lekko przestudzone roladki. Kroimy w paski i podajemy.

Smacznego!








4 komentarze:

  1. Idealnie wygląda i bardzo apetycznie !!! Z chęcią wpadnę na kawkę i to przepyszne ciasto z makiem, uwielbiam !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam bułeczki z makiem :) A te Twoje ślimaczki kuszą niesamowicie :)

    OdpowiedzUsuń