Dzisiaj przedstawiam przepis na naprawdę smaczny warkocz z ciasta francuskiego. Środek wypełnia smaczna pierś z kurczaka otoczona włoszczyzną, która wspaniale komponuje się z delikatnością ciasta. Polecam wypróbować !
Co potrzebujemy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 podwójny filet z kurczaka lub duży pojedynczy
- 2 marchewki
- kawałek pietruszki
- kawałek białej kapusty
- kawałek pora
- kawałek selera
- 100 gram startego sera żółtego
- 1 cebula czerwona
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- mieszanka ulubionych ziół
Fileta oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę i pora kroimy, a następnie podsmażamy na łyżce oliwy. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego fileta z kurczaka. Po około 10 minutach dokładamy posiekaną kapustę i startą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler.
Najlepiej jest kupić włoszczyznę na tacce taką jak do rosołu, wtedy mamy wszystkiego wystarczająco.
Wszystkie składniki dusimy do miękkości i doprawiamy do smaku sola, pieprzem i ulubionymi przyprawami/ziołami. Po ściągnięciu z ognia dodajemy starty ser żółty i dokładnie mieszamy.
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz