22.02.2018

Podudzia z kurczaka z musztardą francuską


Odkąd Moja Córka zaczęła jeść mięso drobiowe bardzo często robię podudzia z kurczaka. Tym razem zrobiłyśmy mięso z musztardą francuską. Smakuje pysznie, a i ziarenko musztardy fajnie co chwilę chrupie w buzi.

Co potrzebujemy:
  • 8 podudzi z kurczaka
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
Mięso myjemy, osuszamy i mieszamy z wszystkimi składnikami. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, żeby smaki się przegryzły. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około pół godziny. Mięso jest gotowe kiedy ładnie odchodzi od kości.
Smacznego !!!

 


1 komentarz: