Przepis na roladki który znalazłam kiedyś na stronie Kwestia Smaku, lekko zmodyfikowany. Bardzo szybkie, proste a zarazem efektowne danie. Roladki nadziewane są serem camembert i owinięte boczkiem. Całość świetnie komponuje się z aromatycznym sosem śliwkowym. Polecam:)
- ok 500 g schabu lub polędwicy wieprzowej
- kilka plastrów chudego boczku (możemy też użyć suszonej szynki)
- sól
- pieprz
- ok 100 g sera camembert
- 400 g śliwek
- olej
Składniki na sos:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu
- szczypta soli i pieprzu
Smacznego:)
tez je robiłam są pyszne i bardzo aromatyczne.
OdpowiedzUsuń