Szaleństw słoikowych ciąg dalszy. Mój Mąż się śmieje, że szykuję się chyba na wojnę ;) Kolorowa papryka w słodko-ostrej zalewie niejednokrotnie poprawi nam humor podczas jesiennych i zimowych dni. Polecam wypróbować :)
- 2 kg pieczarek
- 1 kg papryki kolorowej
- 1 kg cebuli
- 1 litr wody
- 1 szklanka octu
- 1 łyżka soli
- cukier do smaku
- 4 liście laurowe
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 3 goździki
Obraną cebulę kroimy w pół pierścienie i zasypujemy solą. Paprykę i pieczarki kroimy w cienkie plasterki i gotujemy w wodzie, occie i cukrze. Po kilku minutach dodajemy odciśnięta cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Gotujemy do miękkości. Gorącą sałatka napełniamy słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut. Gotowe!
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz