06.07.2013

Serowa przystawka ze szpinakiem


  • 3 opakowania ciasta francuskiego
  • 400 gram sera pleśniowego
  • 2 kulki mozzarelli
  • 100 gram sera żółtego, ostrego
  • 200 gram mrożonego szpinaku
  • garść orzechów włoskich
Ciastem francuskim wykładamy formę do zapiekania. Spód nakłuwamy widelcem i wkładamy na 10 minuty do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Następnie na cieście układamy odsączony szpinak oraz  wszystkie rodzaje pokrojonych serów. Posypujemy odrobiną posiekanych orzechów.  Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis jest na około 6 form o średnicy 15 centymetrów.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam francuskie w wersji wytrawnej! Przepyszna przystawka ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń