Jak to zwykle u mnie. Szybko, smacznie i prosto :) Imbir daje rewelacyjny posmak mięsu. Tak mi posmakowało, że cudem nie zaserwowałam na obiad makaronu z warzywami bez kurczaka ;)
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- 400 gram makaronu penne
- 500 gram cukinii
- 500 gram świeżych pieczarek
- 200 gram startego zółtego sera
- 2 łyżki startego imbiru
- sól
- pieprz
- oliwa
- 3 łyżki sosu sojowego
- łyżeczka sosu tabasco
Umytego kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy imbirem, solą, pieprzem, sosem tabasco i sosem sojowym. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy do momentu kiedy mięso będzie ładnie przypieczone. W między czasie na osobnych patelniach podsmażamy drobno pokrojoną cukinię i pieczarki. Również na niewielkiej ilości oleju. Długość smażenia warzyw zależy od w jakiej je postaci lubimy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy razem i dodajemy starty ser żółty.
Prezentuje się bardzo apetycznie... Uwielbiam takie makaronowo-mięsno-serowo-grzybowe dania :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńBardzo lubie kurczaczka z dodatkiem imbiru. Czy mozna pominac sos tabasco? Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSuper jedzonko. Lubie imbir w potrawach. Czy mozna pominac sos tabasco?
OdpowiedzUsuńMozna pominac tabasco, potrawa bedzie mniej ostra, ale na pewno smaczna :)
Usuń