06.04.2013

Soczysty filet z indyka


  • 1 1/2 fileta z indyka
  • 2 łyżeczki soli
  • po pół łyżeczki:
    czosnku granulowanego,cebuli suszonej,pieprzu,oregano,tymianku,papryki słodkiej,pieprzu cayenne
  • 1 1/2 szklanki maślanki
Przyprawy wymieszać ,obsypać mięso i zalać maślanką. Odstawić na 3 godziny , ale co jakiś czas obracać. Po tym czasie mięso upiec razem z zalewą w temperaturze 180 stopni około 80 minut. Z wytworzonego płynu można zrobić pyszny, lekko kwaskowaty sos. Wystarczy zlać go do innego naczynia, zagęścić mąką , zagotować i zmiksować. Odczekać parę minut, mięso pokroić w plastry i polać sosem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz