29.04.2013

Koszyczki z chleba tostowego



Dziś przedstawiam fajny pomysł na szybką przekąskę idealną na imprezę, spotkanie rodzinne lub po prostu na śniadanie:) Najważniejszym składnikiem jest chleb tostowy a jako farsz można wykorzystać ulubioną sałatkę na którą właśnie mamy ochotę:)

Składniki:
  • chleb tostowy
  • łyżka masła
  • dowolna sałatka do napełniania koszyczków, ja użyłam sałatki serowo- kukurydzianej z tego przepisu
Przygotowujemy formę na muffinki (na 12 sztuk). Każde zagłębienie dokładnie smarujemy masłem i ostrożnie wypełniamy kromką chleba tostowego uważając aby chleb się nie połamał. Polecam lekko rozwałkować każdą kromkę i podgrzać ją dość dobrze w kuchence mikrofalowej. Będzie miękka i mniej krucha dzięki czemu nie połamie nam się przy wykładaniu formy. Koszyczki pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 min aż lekko się zarumienią. Gotowe wyciągamy z formy, studzimy i faszerujemy dowolną sałatką. Wierzch możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem, pokrojonym pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką czy wędliną.

Smacznego:)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz