11.03.2013

Zimowy kebab rozkładany

 Uboga wersja kebabu powstała z przetworów jakie akurat w zimie znajdują się w mojej spiżarni. Może z oryginalnym kebabem niewiele ma to wspólnego, ale zdecydowanie jest bardzo smaczne :)
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • przyprawa kebbab-gyros
  • oliwa z oliwek
  • kilka ogórków kisoznych
  • papryka konserwowa
  • świeża cebula
  • pieprz
  • gotowe frytki
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę mieszamy z 4 łyżkami oliwy(lub więcej!), opakowaniem przyprawy kebab-gyros i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy kurczaka na oleju, ale nie zbyt długo żeby nie był przesuszony. Podajemy z gotowymi frytkami, sałatką z ogórków, papryki, cebuli i pierzu oraz z sosem czosnkowym na który przepis znajdziecie tu: sos czosnkowy.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. widzę, że u nas dziś podobne smaki:) ja przed chwilą też dodałam kebaba, ale wersję bliższą oryginałowi:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Znakomita wersja domowego kebabu, to co lubię, wygląda bardzo apetycznie ! :)

    OdpowiedzUsuń