Uboga wersja kebabu powstała z przetworów jakie akurat w zimie znajdują się w mojej spiżarni. Może z oryginalnym kebabem niewiele ma to wspólnego, ale zdecydowanie jest bardzo smaczne :)
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- przyprawa kebbab-gyros
- oliwa z oliwek
- kilka ogórków kisoznych
- papryka konserwowa
- świeża cebula
- pieprz
- gotowe frytki
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę mieszamy z 4 łyżkami oliwy(lub więcej!), opakowaniem przyprawy kebab-gyros i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy kurczaka na oleju, ale nie zbyt długo żeby nie był przesuszony. Podajemy z gotowymi frytkami, sałatką z ogórków, papryki, cebuli i pierzu oraz z sosem czosnkowym na który przepis znajdziecie tu:
sos czosnkowy.
Smacznego!
widzę, że u nas dziś podobne smaki:) ja przed chwilą też dodałam kebaba, ale wersję bliższą oryginałowi:)
OdpowiedzUsuńZnakomita wersja domowego kebabu, to co lubię, wygląda bardzo apetycznie ! :)
OdpowiedzUsuń