- duża cytryna
- 2 banany
- 150 gram waniliowego serka homogenizowanego
- 1/3 szklanki mleka
- 2 żółtka
- czubata łyżeczka żelatyny
- 3 łyżki cukru pudru
Żelatynę namaczamy w odrobinie zimnej wody i dodajemy do mocno zagrzanego mleka. Dokładnie mieszamy i studzimy. W między czasie żółtka z cukrem ucieramy na kogel-mogel. Dodajemy do nich serek, startą skórkę z cytryny i wyciśnięty z niej sok. Wszystko mieszamy z wystudzoną żelatyną. W pucharkach układamy plasterki bananów i zalewamy częścią kremu. Następnie znów układamy plasterki banana i zalewamy kremem. Dekorujemy według uznania i schładzamy w lodówcę około godziny.
Smacznego !
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBardzo kuszący i przepyszny !!!
OdpowiedzUsuń