20.03.2013

Kubeczki z ciasta francuskiego z jabłkami i bakaliami


Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto francuskie, które zawsze staram się mieć w zamrażalce. Gdy nadchodzi dzień pt: "muszę zjeść coś słodkiego" powstają takie cuda jak ten :) Na prawdę bardzo smaczny i prosty przepis. Kto spróbuje nie pożałuje ;)

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 jabłka
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru
  • 200 gram miksu do keksów
  • 50 gram wiórek kokosowych

Ciasto francuskie dzielimy na 6 kawałków i wykładamy nim foremki na tartaletki, tak żeby boki wystawały na zewnątrz. Dno obciążamy grochem i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. W między czasie dusimy jabłka na maśle i cukrze dodając miks do keksów i kokos. Po 10 minutach wkładamy do podpieczonych nadzienie i zapiekamy kolejne 10 minut.

Smacznego!

2 komentarze: