Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto francuskie, które zawsze staram się mieć w zamrażalce. Gdy nadchodzi dzień pt: "muszę zjeść coś słodkiego" powstają takie cuda jak ten :) Na prawdę bardzo smaczny i prosty przepis. Kto spróbuje nie pożałuje ;)
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 jabłka
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki cukru
- 200 gram miksu do keksów
- 50 gram wiórek kokosowych
Ciasto francuskie dzielimy na 6 kawałków i wykładamy nim foremki na tartaletki, tak żeby boki wystawały na zewnątrz. Dno obciążamy grochem i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. W między czasie dusimy jabłka na maśle i cukrze dodając miks do keksów i kokos. Po 10 minutach wkładamy do podpieczonych nadzienie i zapiekamy kolejne 10 minut.
Smacznego!
super deser ;D
OdpowiedzUsuńPyszne kubeczki ! Też się poczęstuję ! :)
OdpowiedzUsuń