10.02.2013

Jajka faszerowane pastą z awokado


Jajka faszerowane kremową pastą z awokado, serka typu philadelphia i żółtek. Doprawiona czosnkiem i dużą ilością pieprzu. Polecam:)

Składniki:
  • ok 8 jajek
  • 1 większe dojrzałe awokado
  • 100 g serka typu philadelphia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz cayenne
  • odrobina sezamu do posypania
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy wzdłuż na pół. Żółtka wyciągamy i wrzucamy do miski. Awokado obieramy, dokładnie rozgniatamy i przekładamy do miski. Dodajemy również serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i wszystko dokładnie mieszamy a najlepiej rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka nadziewamy pastą za pomocą szprycy. Posypujemy sezamem. 

Smacznego:)


4 komentarze: