Jajka faszerowane kremową pastą z awokado, serka typu philadelphia i żółtek. Doprawiona czosnkiem i dużą ilością pieprzu. Polecam:)
Składniki:
- ok 8 jajek
- 1 większe dojrzałe awokado
- 100 g serka typu philadelphia
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- odrobina sezamu do posypania
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przecinamy wzdłuż na pół. Żółtka wyciągamy i wrzucamy do miski. Awokado obieramy, dokładnie rozgniatamy i przekładamy do miski. Dodajemy również serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i wszystko dokładnie mieszamy a najlepiej rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka nadziewamy pastą za pomocą szprycy. Posypujemy sezamem.
Mmm, to musi być pyszne połączenie;)
OdpowiedzUsuńmmm uwielbiam!
OdpowiedzUsuńoch, ale super!
OdpowiedzUsuńMniam, ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie również na faszerowane jajka http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/jajka-faszerowane-na-wielkanoc/