8.01.2013

Kotleciki drobiowe z pieczarkami


  • 2 filety z kurczaka
  • 25 gram pieczarek lub leśnych grzybów
  • 2 jajka
  • około 1 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • ulubione przyprawy
  • 1 łyżka zielonej pietruszki
  • 100 gram sera żółtego - startego na dużych oczkach
  • ewentualnie odrobina mleka - gdyby ciasto było za gęste
Umyte pieczarki kroimy i smażymy tak, żeby sos się zredukował. Filety kroimy w kostkę.  Mąkę mieszamy z jajkami, przyprawami, majonezem i w miarę potrzeby z mlekiem. Dodajemy wystudzone grzyby i filety. Smażymy na oleju , formując okrągłe lub owalne kotlety.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz