7.09.2012

Miruna "z kołderką"


Jako mama małej Emilki czasem nie mam czasu na gotowanie domowego obiadu i szukam inspiracji w lodówce. Tak też powstał przepis na tą rybkę. Było prosto, szybko i przede wszystkim smacznie. Polecam spróbować :)
  • 4 filety rybne ( ja użyłam miruny, ale robiłam też kiedyś z dorszem)
  • 8 plasterków wędliny (polecam polędwice wieprzową)
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 8 plastrów pomidora
  • mąka pszenna
  • oliwa z oliwek
Filety obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni, z każdej strony po około 5 minut, tak, żeby ryba była prawie usmażona. Następnie układamy filety na blaszce (podkładamy folię aluminiową, żeby rybka się  nie przypiekła). Na każdym filecie kładziemy po dwa plasterki wędliny, pomidora i sera. Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. 






Smacznego!

2 komentarze: