17.09.2012

Grillowane ziemniaki z boczkiem i cebulą


Grill nie musi być nudny. Kiełbasa i karkówka to smakołyki, ale czasem można zaskoczyć siebie i gości i zrobić takie na przykład ziemniaczki. Polecam spróbować :)
  • 12 ziemniaków
  • 12 plasterków boczku
  • 1 duża cebula
  • masło
  • sól
  • pieprz
Ziemniaki myjemy bardzo dokładnie i NIE obieramy ich ze skórki. Przekrawamy ziemniaki na pół i wkładamy do każdego po plasterku boczku, cebuli i odrobinie masła. Posypujemy solą, pieprzem lub innymi przyprawami jakie lubimy (ja czasami dodaje dużo świeżego oregano). Zamykamy ziemniaki i zawijamy je dokładnie w folię aluminiową, każdy do osobnego kawałka. Pieczemy na grillu do momentu kiedy ziemniaki nie zmiękną. 


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Uwielbiam ziemniaki w takiej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis na pyszne ziemniaczki, już zapisuję ! Bardzo smacznie wyglądają ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobre,smaczne,polce lizać

    OdpowiedzUsuń
  4. Wczoraj jadłam identyczne u kuzynki. Były pyszne!!!

    OdpowiedzUsuń