15.09.2012

Bagietki z wędzonym łososiem, awokado i serkiem philadelphia



Chrupiąca bagietka posmarowana kremowym serkiem, z wędzonym łososiem i plasterkami awokado. Te składniki pasują do siebie idealnie i smakują wybornie. 

Składniki:
  • 1 opakowanie wędzonego łososia
  • 1 miękkie awokado 
  • 1 opakowanie serka philadelphia
  • bagietka

Awokado obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy w plasterki. Bagietkę kroimy na mniejsze części i przecinamy wzdłuż. Każdą część smarujemy serkiem, układamy plasterek wędzonego łososia i awokado. Możemy również podpiec lekko bagietkę w piekarniku przed posmarowaniem serkiem.
Kanapeczki w takiej wersji jak na zdjęciu idealne są na śniadanie bądź kolację, ale polecam również pokroić bagietkę na małe kromeczki, ułożyć składniki i podawać jako małe przekąski np na domowej imprezie:) 

Smacznego:)



4 komentarze:

  1. Rzeczywiście połączenie idealne, jedna z moich ulubionych kanapkowych wariacji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w prostocie pychota ja kupuję łososia w Lidlu a do tego jajka i kiełki,smakuje wybornie ale spróbuję z awokado.

    OdpowiedzUsuń
  3. i z kilkoma kropelkami cytryny y koperkiem... nie do przebicia

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna kanapka i smaki rewelacyjne ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń