Chrupiąca bagietka posmarowana kremowym serkiem, z wędzonym łososiem i plasterkami awokado. Te składniki pasują do siebie idealnie i smakują wybornie.
- 1 opakowanie wędzonego łososia
- 1 miękkie awokado
- 1 opakowanie serka philadelphia
- bagietka
Awokado obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy w plasterki. Bagietkę kroimy na mniejsze części i przecinamy wzdłuż. Każdą część smarujemy serkiem, układamy plasterek wędzonego łososia i awokado. Możemy również podpiec lekko bagietkę w piekarniku przed posmarowaniem serkiem.
Kanapeczki w takiej wersji jak na zdjęciu idealne są na śniadanie bądź kolację, ale polecam również pokroić bagietkę na małe kromeczki, ułożyć składniki i podawać jako małe przekąski np na domowej imprezie:)
Smacznego:)
Rzeczywiście połączenie idealne, jedna z moich ulubionych kanapkowych wariacji :)
OdpowiedzUsuńw prostocie pychota ja kupuję łososia w Lidlu a do tego jajka i kiełki,smakuje wybornie ale spróbuję z awokado.
OdpowiedzUsuńi z kilkoma kropelkami cytryny y koperkiem... nie do przebicia
OdpowiedzUsuńPyszna kanapka i smaki rewelacyjne ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń