26.07.2012

Letnia sałatka



Sałatka z tego przepisu super smakuję do obiadu, ale można  też ją śmiało podawać do grillowanego mięsa. w wersji "na grilla" można użyć zamiast majonezu, sosu do sałatek greckich :)
  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 8 rzodkiewek
  • ok. 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Kapustę pekińską drobno siekamy. Ogórka i czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a rzodkiewkę w półpierścienie lub ćwierć pierścienie. Dodajemy majonez i przyprawy:)


Smacznego !

2 komentarze:

  1. zapraszam na konkurs sałatkowy , który właśnie zaczął się na moim blogu. do wygrania zestaw noży laserowo ostrzonych. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/07/konkurs-kolorowy.html

    OdpowiedzUsuń