- 1,8 kg karkówki
- 2 łyżeczki soli zmiękczającej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- 1/2 łyżeczki vegety
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki musztardy z miodem
- 2 łyżeczki oregano
- 2 łyżeczki tymianku
Na następny dzień karkówkę smażymy na grillu. Nie obracamy jej co chwilę. Najpierw smażymy jedną stronę, a gdy na górze będzie widać wylewający się z mięsa sok, a boki będą już podsmażone, obracamy ja na druga stronę i smażymy, aż karkówka będzie miękka.
Smacznego!
uwielbiam karkówkę z grilla:) naprawdę dobry kawał mięska:D
OdpowiedzUsuń