11.07.2012

Dip ogórkowo-koperkowy


Przepyszny, prosty sos pasujący zarówno do krakersów jak i grillowanych mięs. W przypadku moich gości zawsze robi niesamowita furorę w połączeniu z grillowaną karkówką.
  • 6 ogórków kiszonych
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  •  sól
  •  pieprz
Ogórki kroimy w drobną kostkę i odciskamy. Dodajemy majonez, jogurt typu greckiego, posiekany koperek i przeciśnięty rzez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli ogórki są bardzo słone, można całkowicie zrezygnować z dodawania soli.
Podane ilości produktów można oczywiście dobrowolnie zmieniać w zależności do indywidualnych upodobań kulinarnych :)



Smacznego !

1 komentarz: