29.07.2012

Grzanki z cheddarem


  • 12 kromek chleba tostowego
  • 3 pomidory
  • 2 kulki sera mozzarella
  • 100 g sera cheddar
  • zielone pesto
Chleb układamy na ruszcie z piekarnika. Każdą kromkę smarujemy zielonym pesto. Mozzarellę ścieramy na tarce "na dużych oczkach", a cheddar na małych. Kromki posypujemy serami, a na wierzch układamy plasterki pomidora. Wszystko zapiekamy w piekarniku przez ok. 8 minut w temperaturze 180 stopni. Grzanki w połączeniu z gazpacho są w opinii moich gości genialną przystawką  :)



Smacznego!

3 komentarze:

  1. pyszne takie grzaneczki! ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. Chlebki przepyszne, też się wpraszam na jedną kanapeczkę, a jak uroczo wyglądają ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mój Połówek uwielbia takie przystawki;)

    OdpowiedzUsuń