- 2 papryki czerwone
- 0,5 kg pieczarek
- 2 małe cukinie
- 3 cebule
- 30 dag boczku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3/4 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka vegety
- 2 łyżeczki bazylii (suszonej lub świeżej)
Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Cukinię myjemy i kroimy w półpierścienie (zostawiamy ją w łupce). Boczek najlepiej pokroić w kostkę lub cieniutkie plasterki. Dodajemy oliwę z oliwek i przyprawy. Całość wkładamy w misce do lodówki na około 3 godziny. Po trzech godzinach na rozgrzanym grillu kładziemy aluminiową tackę lub patelnię do grillowania warzyw i wykładamy zamarynowane warzywa. Smażymy na grillu ok 30-40 minut co chwilę mieszając, żeby cebula się nie przypaliła :)
Jest to rewelacyjny dodatek np. do grillowanej
"kiełbasy z glazurką"..
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz