03.07.2012

"Kiełbasa z glazurką"

  •  8 kawałków kiełbasy (biała, toruńska, zwyczajna, z serem lub każda inna)
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki vegety
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Oliwę z oliwek, sos sojowy i przyprawy mieszamy. Powinna nam wyjść dość gęsta konsystencja. Kiełbasę smażymy na grillu. Gdy będzie już prawie gotowa smarujemy ją pędzelkiem przygotowaną glazurką i smażymy do momentu kiedy się wszystko ładnie zapiecze, nie obracając już więcej kiełbasy.

Jest to inna wersja "zwykłej" grillowanej kiełbasy i na pewno można nią zaskoczyć swoje podniebienie ;)



Smacznego !

1 komentarz:

  1. Już wiem co usmażę na grilu w sobotę. Fajnie, że ktoś za mnie myśli !!!

    OdpowiedzUsuń