- 5 łyżek majonezu
- 3 łyżki jogurtu typy greckiego
- 20 dag mrożonego szpinaku
- 1 zupa cebulowa w proszku
- szczypiorek
Do miseczki wkładamy majonez, jogurt oraz
3-4 łyżeczki zupy cebulowej w proszku i dokładnie mieszamy. Nożem drobno
kroimy szczypiorek i dodajemy do dipu. Rozmrożony szpinak mocno
odciskamy(aby dip nie podszedł nam później wodą), drobno siekamy nożem i
łączymy z sosem. Najlepiej będzie nam mieszać widelcem bo wtedy
wszystko dobrze się połączy. Oczywiście do przygotowania można
wykorzystać świeży szpinak, wówczas należy go umyć, krótko gotować w
niewielkiej ilości wody, aż zmięknie).
Najlepiej serwować go ze słonymi krakersami. Jest rewelacyjną zakąska i
uzupełnieniem menu zarówno do grilla jak i na wszystkie inne okazje.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz