25.06.2012

Sos szpinakowy



  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki jogurtu typy greckiego
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 1 zupa cebulowa w proszku
  • szczypiorek
Do miseczki wkładamy majonez, jogurt oraz 3-4 łyżeczki zupy cebulowej w proszku i dokładnie mieszamy. Nożem drobno kroimy szczypiorek i dodajemy do dipu. Rozmrożony szpinak mocno odciskamy(aby dip nie podszedł nam później wodą), drobno siekamy nożem i łączymy z sosem. Najlepiej będzie nam mieszać widelcem bo wtedy wszystko dobrze się połączy. Oczywiście do przygotowania można wykorzystać świeży szpinak, wówczas należy go umyć, krótko gotować w niewielkiej ilości wody, aż zmięknie).

Najlepiej serwować go ze słonymi krakersami. Jest rewelacyjną zakąska i uzupełnieniem menu zarówno do grilla jak i na wszystkie inne okazje.







Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz