25.06.2012

Grillowane pieczarki



  • 70 dag pieczarek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Pieczarki myjemy i wkładamy do pojemnika. Praską wyciskamy do nich czosnek, polewamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Chowamy do lodówki na około 3 godziny, aby wszystkie smaki się połączyły.
Po 3 godzinach na rozgrzanym grillu kładziemy patelnie do grillowania warzyw lub aluminiowe tacki i wykładamy pieczarki. Smażymy je do uzyskania złoto-brązowego koloru, a przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.











Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wydrukuję zdjęcie i zjem je ze smakiem ,a w najbliższy weekend stworzę sobie takie pyszności na grilu !!! Zielona pietruszka jest kropką nad "i" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto i pysznie- tak jak lubię;)

    OdpowiedzUsuń