12.06.2013

Sałatka warstwowa gyros




Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 500 g piersi z kurczaka
  • ok 6 ogórków konserwowych
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka czerwona
  • przyprawa do gyrosa
  • majonez ok 6 łyżek
  • ketchup ok 6 łyżek
Mięso kroimy w małą kosteczkę, obtaczamy w przyprawie i odkładamy na ok 2- 3 godziny. Po tym czasie wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy aż mięso będzie miękkie. Kapustę pekińską szatkujemy, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę, kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce układamy warstwy w takiej kolejności: mięso, ogórki, ketchup, kukurydza, papryka, majonez, kapusta pekińska.

Smacznego:)


5 komentarzy:

  1. Robię podobnie. Tyle, że zamiast papryki, jest cebula. To jedna z ulubionych sałatek u mnie w domu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze się sprawdza na imprezach! :)

    Z pozdrowieniami,

    Agata

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha! zawsze się sprawdza na imprezach :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo udany przepis :) Zapraszam też do poznania mojej wersji - http://salatkagyros.pl/ :)

    OdpowiedzUsuń