Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
- 500 g piersi z kurczaka
- ok 6 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 papryka czerwona
- przyprawa do gyrosa
- majonez ok 6 łyżek
- ketchup ok 6 łyżek
Mięso kroimy w małą kosteczkę, obtaczamy w przyprawie i odkładamy na ok 2- 3 godziny. Po tym czasie wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy aż mięso będzie miękkie. Kapustę pekińską szatkujemy, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę, kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce układamy warstwy w takiej kolejności: mięso, ogórki, ketchup, kukurydza, papryka, majonez, kapusta pekińska.
Smacznego:)
Smacznego:)
Robię podobnie. Tyle, że zamiast papryki, jest cebula. To jedna z ulubionych sałatek u mnie w domu :)
OdpowiedzUsuńZawsze się sprawdza na imprezach! :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
Agata
pycha! zawsze się sprawdza na imprezach :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona sałatka:)
OdpowiedzUsuńBardzo udany przepis :) Zapraszam też do poznania mojej wersji - http://salatkagyros.pl/ :)
OdpowiedzUsuńSałatka jest pyszna, właśnie robię ;) U mnie zamiast papryki jest pomidor i cebulka :)
OdpowiedzUsuń