17.04.2013

Cytrynowy kurczak z fasolką i chorizo


  • 1 kurczak
  • 200 gram chorizo
  • 2 cebule
  • ząbek cozsnku
  • 80 gram suszonych pomidorów
  • 1 puszka fasolki białej
  • 1 cytryna
Posiekane w kostkę chorizo podsmażyć na patelni z drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory i odsączoną fasolkę. Do smaku doprawiamy solą. pieprzem i ostrą papryką.
Umytego kurczaka skrapiamy sokiem z połowy cytryny i nadziewamy środek wcześniej przygotowanym farszem. Jeżeli zostanie nam nadzienie ułóżmy je wokół mięsa. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniki w temperaturze 180 stopni przez 45 minut, a następnie bez przykrycia do momentu kiedy skórka ładnie się zarumieni.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. To musi smakować fantastycznie, jestem absolutnym fanem wszystkich przepisów z chorizo.

    OdpowiedzUsuń