28.02.2013

Devolay z serem pleśniowym i sosem curry


Banalny przepis, szybkie wykonanie. Polecam bardzo wypróbować :)
  • 4 filety z kurczaka
  • 100 gram sera pleśniowego
  • 4 łyżki gotowego sosu curry
  • kilka piórek pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • roztrzepane jajko
Filety z kurczaka rozbijamy na grubość około 4 mm, ale na tyle delikatnie, żeby nie zrobiła nam się z nich "firanka";) Każdy filet solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym rozsmarowujemy łyżkę sosu curry,a na środku układamy ser pleśniowy i posiekaną natkę pietruszki. Filety zwijamy w rulonik i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z każdej strony, aż mięso się zarumieni.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. fajne połączenie sera i curry - kocham sery, curry to moja ulubiona przyprawa, więc muszę kiedyś spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie wygląda, a połączenie smaków wyborne ! :)

    OdpowiedzUsuń