- 800 gram obranych ziemniaków
- 2 średnie cebule
- 2 ząbki czosnku
- 80 gram mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 1/2 łyżeczki soli ( do smaku)
- ulubiona ilość pieprzu
- łyżeczka świeżego tymianku
- łyżeczka świeżego majeranku
Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Po
usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy np. z gulaszem
słodko-kwaśnym(na który przepis podam już niebawem), ale przede wszystkim kierujcie się własnymi upodobaniami i
podzielcie się opcjami.
Smacznego!
Smacznego!
Uwielbiam ! Z ziołami znakomite !
OdpowiedzUsuń