Z gotowego ciasta francuskiego zawsze można wyczarować coś pysznego w ekspresowym tempie. Tym razem padło na te urocze ciasteczka zwane palmierami, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Palmiery przygotowałam z dodatkiem kremu czekoladowego, orzechów laskowych i kokosu. Jeżeli nie mamy pod ręką tych składników polecam użyć np. ulubionego dżemu i gwarantuje że też będzie pysznie :)
Składniki:
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- ok 5 łyżek gotowego kremu czekoladowego
- 2 garście posiekanych orzechów laskowych
- 1 garść kokosu
Gotowy, prostokątny płat ciasta francuskiego smarujemy kremem czekoladowym, posypujemy orzechami i kokosem. Dwa naprzeciwległe, dłuższe boki zwijamy tak aby zetknęły się pośrodku ciasta. Zwilżamy lekko wodą i dociskamy żeby się skleiły. Kroimy na plastry i układamy w równych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 15 min, aż palmiery wyrosną i zarumienią się.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz