Smacznie, prosto i bez pieczenia. Masa na bazie mleka w proszku smakuje nieziemsko i uzależnia:) A już po kilku godzinach po wafelkach nie ma ani śladu!
Składniki:
- 5 jajek
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 1 i 1/2 szklanki pełnego mleka w proszku
- 300 g miękkiego masła
- 2- 3 łyżki kakao
- 3 opakowania wafli (andrutów)
Jajka z cukrem ubijamy na parze na jasną puszystą masę. Ściągamy z ognia, cały czas miksując dodajemy stopniowo masło, następnie mleko w proszku i kakao. Miksujemy aż składniki dokładnie się połączą i masa będzie gładka i aksamitna. Gotową masą przekładamy wafle. Wafle najlepiej obciążyć i zostawić na ok 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz