15.01.2013

Wafle z masą mleczno- czekoladową


Smacznie, prosto i bez pieczenia. Masa na bazie mleka w proszku smakuje nieziemsko i uzależnia:) A już po kilku godzinach po wafelkach nie ma ani śladu!

Składniki:
  • 5 jajek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki pełnego mleka w proszku 
  • 300 g miękkiego masła
  • 2- 3 łyżki kakao
  • 3 opakowania wafli (andrutów)
Jajka z cukrem ubijamy na parze na jasną puszystą masę. Ściągamy z ognia, cały czas miksując dodajemy stopniowo masło, następnie mleko w proszku i kakao. Miksujemy aż składniki dokładnie się połączą i masa będzie gładka i aksamitna. Gotową masą przekładamy wafle.  Wafle najlepiej obciążyć i zostawić na ok 2 godziny.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz