02.12.2012

Jajka faszerowane pieczarkami


Składniki:
  • 6 jajek
  • 200 gram pieczarek
  • mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • majonez
  • szczypiorek
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę drobniutko siekamy. Pieczarki z cebulką smażymy na maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem (cała woda z pod pieczarek musi dokładnie wyparować). Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Przecinamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka. Żółtka wrzucamy do pieczarek i dokładnie rozcieramy widelcem z pieczarkami (możemy ewentualnie doprawić jeśli jest taka potrzeba). Gotową pastą faszerujemy jajka, smarujemy odrobiną majonezu i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego:)




1 komentarz: