22.11.2012

Tosty czekoladowe z dżemem truskawkowym


Składniki:
  • 8- 10 kromek chleba tostowego
  • 60 gram gorzkiej czekolady
  • 120 ml mleka
  • 1 jajko
  • łyżka masła
  • cukier puder do posypania tostów
  • dżem truskawkowy
Do garnka wlewamy mleko i wrzucamy połamaną czekoladę. Podgrzewamy aż czekolada dokładnie się rozpuści. Studzimy. W misce ubijamy jajko trzepaczką, dodajemy czekoladę z mlekiem i ubijamy. Z kromek odkrawamy skórkę i każdą przekrawamy na pół tak aby powstał trójkąt. Każdą część obtaczamy w masie czekoladowej. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy tosty z każdej strony, aż będą chrupiące. Podajemy gorące, posypane cukrem pudrem i posmarowane dżemem.

Smacznego:)


2 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł. pewnie go wykorzystam w najbliższych dniach:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z ogromną przyjemnością nominowałam Twój blog, szczegóły znajdziesz tutaj http://www.ewusiowesmaki.blogspot.com/2012/11/blogowa-zabawa.html

    OdpowiedzUsuń