8.10.2012

Szybki obiad- udźce z kurczaka z warzywami


To co każda mama małego Skarba lubi najbardziej- pysznie, smaczni i prosto :)
  • 4 udźce z kurczaka
  • ulubione przyprawy i zioła do drobiu
  • 8 średnich ziemniaków
  • 300 g fasolki szparagowej ( może być mrożona )
  • sól
  • pieprz
Przyprawić umytego kurczaka i odstawić do lodówki na około pół godziny. Obrane ziemniaki pokroić w dosyć dużą kostkę , oprószyć solą i pieprzem. Kurczaka obsmażyć na oliwie z obu stron, przełożyć na talerz . Na powstałym tłuszczu obsmażyć ziemniaki z fasolką. Na spód naczynia żaroodpornego wysypać ziemniaki , a na nie ułożyć kurczaka . Piec w temperaturze 190 stopni do miękkości - czyli około 1 godzinę. Serwować z ulubioną sałatką :)


Smacznego !

2 komentarze: