Stary i sprawdzony przepis. Sakiewki są smaczne i ładnie się prezentują, więc śmiało możemy nimi częstować gości :)
- 12 plastrów schabu po około 2 cm każdy
- 1,3 kg pieczarek
- 6 cebul
- sól
- pieprz
Schab rozbijamy na duże okręgi, uważajmy jednak, żeby schab się nie podziurawił bo wtedy sakiewki się nam rozpadną :(
Na środku rozbitego schabu układamy po kopiatej łyże farszu z pieczarek i zbieramy to wszystko w tzw. woreczek. Górę związujemy dratwą na tyle mocno,żeby farsz "nie uciekał".
Sakiewki układamy w rękawie do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na koło godzinę 10 minut(temperatura 180 stopni ). Przed podaniem rozcinamy dratwę, a sakiewki możemy wtedy przewiązać szczypiorkiem, ja niestety nie miałam go pod ręką :(
Polecam serwować z ryżem i sosem koperkowym, jeżeli ktoś lubi:)
Smacznego :)
Rewelacyjne w smaku i efektowne wykonanie. Jadłam i gwarantuję jakość !!! Moja Córeczka !!!
OdpowiedzUsuńefektowne :)
OdpowiedzUsuńprzy okazji zapraszam do mojej pierwszej akcji :)
Więcej na blogu
zielonakuchnia.blogspot.com
Wspaniały przepis i kuszą pysznym smakiem i ciekawym wyglądem ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń