02.10.2012

Makaron z kurkami i kozim serem



  • 300 g kurek
  • 1/2 średniej cebuli
  • ząbek czosnku
  • 200 ml śmietany do zup i sosów
  • łyżka natki pietruszki
  • makaron np.świderki z pełnoziarnistej mąki - około 100 g suchego makaronu na osobę
Pokrojoną cebulę i czosnek lekko podgrzewamy na oleju ( ilość oleju w/g uznania ). Dodajemy oczyszczone grzyby , większe kroimy, dodajemy 1/4 szklanki wody i dusimy 20 minut. Następnie dodajemy śmietanę , natkę i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy. Ugotowany makaron polewamy sosem i posypujemy kozim serem , lub innym typu feta. Palce lizać :)



Smacznego !

5 komentarzy:

  1. uwielbiam kurki i kozi ser...to danie musi być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja juz za kurkami tesknie...

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie dania. :) Dobry ser i grzyby to jedno z moich ulubionych polączeń do makaronu.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne smaki i świetne połączenie z makaronem ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń