Sałatka ta możne nie należy do najbardziej kolorowych czy zachęcających swoim wyglądem, ale w smaku nadrabia. Jest przepyszna i jeszcze nikt nigdy na nią nie narzekał ;)
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 6 jajek
- 150 gram sera żółtego
- 1 serek topiony
- 1 mała cebula
- majonez
Serek topiony musimy zamrozić przynajmniej dzień przed planowanym robieniem sałatki. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie(wtedy łatwiej się obierają), tuńczyka odciskamy bardzo dokładnie. Ser żółty ścieramy na tarce na drobnych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kostkę i przelewamy wrzącą wodą.
Wszystkie składniki będziemy układać warstwowo w szklanej misce w kolejności.
- 2 starte jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1 puszka tuńczyka
- 1/2 cebuli
- 1/2 serka topionego, który zamrożony ścieramy na tarce na drobnych oczkach
- 1/2 sera żółtego
- 2 starte jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1 puszka tuńczyka
- 1/2 cebuli
- 1/2 startego serka topionego
- 1/2 sera żółtego
- 2 jajka
- 3 łyżki majonezu
Smacznego! :)
Uwielbiam taką :)
OdpowiedzUsuń