12.09.2012

Ciasto francuskie z tuńczykiem i ricottą


  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 200 gram sera ricotta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sól
  • pieprz
Tuńczyka odciskamy i podsmażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy tuńczyk odparuje, ściągamy go z ognia, dodajemy ser i mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zimne ciasto rozkładamy i dzielimy na ok. 12 kwadratów i na każdym z nim kładziemy farsz. Sklejamy w trójkąciki tak samo jak pierogi. Dla ozdoby można boki lekko przygnieść widelcem.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Nie mogę się doczekać osobistej degustacji ;)Wygląda smakowicie !!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robiłam z łososiem też były smaczne, a z tuńczykiem wypróbuję na pewno, bardzo smacznie się prezentują ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń