- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 200 gram sera ricotta
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- sól
- pieprz
Tuńczyka odciskamy i podsmażamy na patelni razem z
przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy tuńczyk odparuje, ściągamy go z ognia, dodajemy ser i mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zimne ciasto rozkładamy i dzielimy na ok. 12 kwadratów i na każdym z nim
kładziemy farsz. Sklejamy w trójkąciki tak samo jak pierogi. Dla ozdoby
można boki lekko przygnieść widelcem.
Smacznego!
Nie mogę się doczekać osobistej degustacji ;)Wygląda smakowicie !!!
OdpowiedzUsuńJa robiłam z łososiem też były smaczne, a z tuńczykiem wypróbuję na pewno, bardzo smacznie się prezentują ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń